Zlatan gjorde hattrick i Los Angeles-derby

Zlatan Ibrahimovic lyckades leverera inför hemmapubliken Bild: Katherine Lotze/Lehtikuva-AFP

Derbymötet mellan de två Los Angeles-lagen i den amerikanska fotbollsligan MLS levde upp till förväntningarna. Inför mötet dissade Zlatan Ibrahimovic LA FC:s skyttekung Carlos Vela – och han följde upp dissen med ett hattrick.

Bara fyra minuter in i matchen gjorde LA FC:s skytteligaledare Carlos Vela 1–0, men det dröjde inte länge förrän LA Galaxys fixstjärna Zlatan Ibrahimovic kvitterade. Efter en passning i matchminut åtta, från Julian Araujo vid mittlinjen, tog Ibrahimovic ner bollen med bröstet och drämde in den i mål, med två försvarsspelare tätt inpå sig.

Inför mötet sade Zlatan Ibrahimovic i en intervju med ESPN FC att han är ligans bästa spelare. Han poängterade att Carlos Vela visserligen är en av de bättre i MLS, men inget jämfört med honom själv. Vela har gjort 21 mål under 20 matcher under säsongen hittills.

– Han spelar i MLS och är på toppen av sin karriär. När jag var 29 – var var jag då? frågar Ibrahimovic retoriskt.

Du var i Europa svarar reportern.

– Stor skillnad, avslutar Ibrahimovic som också kallade sig själv en Ferrari och Vela en Fiat.

Och Zlatan Ibrahimovic lyckades leverera inför hemmapubliken. I andra halvlek satte svensken både 2–1 och 3–1.

Men Carlos Vela var tydligen inte nöjd och på tilläggstid friserade han siffrorna och Galaxy vann till slut med 3–2.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning