Zlatan förnekar rasism: "Vi är alla lika"

Milans Zlatan Ibrahimovic. Bild: Miguel Medina/Lehtikuva

Zlatan Ibrahimovic svarar nu på kritiken efter utvisningen i cupkvartsfinalen mot Inter.I den heta ordväxlingen med Romelu Lukaku ska han ha sagt "gör din voodoo-grej", som kan tolkas rasistiskt.

"I ZLATANS värld finns det inte plats för RASISM. Vi är alla samma ras – vi är alla lika!! Vi är alla SPELARE, några bättre än andra", skriver Ibrahimovic i sociala medier.

Ibrahimovic och Lukaku varnades för händelsen i cupmatchen mellan Milanolagen då de ilskna stod panna mot panna. Enligt Sky Sport Italia, skriver Football-italia.net, ska svensken ha sagt "gör din voodoo-grej".

Men det ska inte ha varit rasistiskt menat, enligt Sky Sport, utan ha sagts med hänvisning till 2018. Då ska Lukaku ha nobbat en kontraktsförlängning med Everton efter att ha fått ett voodoo-meddelande som sagt att han var tvungen att gå till Chelsea.

Lukaku förnekade att det skulle ha förekommit ett voodoo-meddelande och han skrev sedan på för Manchester United.

Milan förlorade cup-kvartsfinalen sedan Ibrahimovic fått en andra varning och visats av planen med en halvtimme kvar att spela. Under det numerära övertaget kunde Inter vända 0–1 till 2–1.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bred efterfrågan på stugor gynnar den som vill sälja

Mer läsning