Zlatan efter första målet: "Känner mig bra"

Zlatan Ibrahimovic gjorde mål i sin första match från start för Milan i Serie A. Bild: Miguel Medina/Lehtikuva

Det tog en dryg timme. Sedan slog Zlatan Ibrahimovic till med sitt första mål, i sin första match från start, sedan återkomsten till Milan.– Mitt sinne är fortfarande skarpt och kroppen måste följa efter, säger han till Sky Italia enligt Reuters.

– Jag känner mig bra. Jag hade ett par felpassningar i början av matchen och behöver några matcher för att komma i form, fortsätter Ibrahimovic.

Segern var Milans första på över en månad i den italienska fotbollsligan.

Den svenske anfallaren tog plats längst fram i ett nykomponerat 4–4–2. "Ibra", för första gången i startelvan sedan övergången, bildade anfallspar med 20-årige portugisen Rafael Leao när Milan gästade Cagliari på Sardinien.

– Vi spelade med två anfallare och två yttermittfältare för att flytta fram hela laget. Vi har jobbat på det här systemet hela veckan, säger svensken.

"En referenspunkt"

Redan i den första halvleken var svensken nära att på nick göra mål från snäv vinkel – men Robin Olsen styrde bollen i stolpen.

I den 64:e minuten var det till slut dags för svenskens första mål och den här gången var Robin Olsen chanslös. På ett lågt inspel från vänsterbacken Theo Hernandez bredsidade Ibrahimovic in 2–0.

Milans tränare Stefano Pioli var efter matchen nöjd med sin svenske anfallare.

– Han gav närvaro direkt och är redan nu en referenspunkt. Det var en positiv inverkan, säger tränaren till Sky Italia enligt SVT.

Innan dess hade anfallskollegan Leao gett Milan ledningen i början av den andra halvleken. Med knappt tio minuter kvar att spela gjorde Ibrahimovic sedan sitt andra mål för matchen, men målet dömdes bort för offside.

"Saknar självförtroende"

Själv var Ibrahimovic inte alls nöjd med lagets spel.

– Vi saknar självförtroende, aggressivitet för att göra mål, vi är inte tillräckligt konkreta i straffområdet. Jag har varit här i fyra dagar och jag ska försöka hjälpa till på alla sätt jag kan, säger han till Sky Italia enligt SVT.

Anfallaren fanns kvar på planen i 90 minuter – trots att Stefano Pioli tidigare sagt att Ibrahimovic inte är redo för att spela en hel match.

– Han tänker på min ålder, men det är inga problem, säger Ibrahimovic enligt Reuters.

Milan har hackat i Serie A under säsongen och hade inför lördagens möte inte gjort mål på de tre senaste ligamatcherna.

Tack vare tre poäng mot Cagliari är Milan åtta i den haltande tabellen med en match mer spelad än Napoli, Torino och Bologna som skuggar Milanoklubben.

För Olsens Cagliari, sexa i Serie A, ser läget däremot dystrare ut – höstens överraskningslag har förlorat fyra raka ligamatcher och är nu långt från topplagen i ligan.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning