Zenitha Eriksson ledde Falken till trippel

Falken suverän. I år var det Zenitha Erikssons tur att ta FM-guldet på 1500 meter. Karin Storbacka kom tvåa. Bild: LEHTIKUVA / MIKA KANERVA

IK Falken-trion Zenitha Eriksson, Karin Storbacka, Heidi Eriksson erövrade prispallen på den första av tre medellånga distanser.

– Vi hoppades på en trippel!

Alla medlemmar i Falkentrion hade orsak att vara nöjda efter den första av sammanlagt tre ur finlandssvensk synvinkel högintressanta löpsträckor, 1500 meter.

Allra nöjdast var den yngsta systern Eriksson Zenitha, som tog sin första guldpeng på seniornivå.

På "fel" sträcka dessutom.

– 800 meter är min huvudsträcka, så...

23-åringen skrattar nöjt och berättar FM-helgens nya målsättning.

– Jag siktar på guld på åttahundra också, säger Zenitha Eriksson leende.

I morgon står både 800 meter och 3000 meter på programmet. Heidi och Zenitha kämpar om medaljer på den kortare sträckan, medan Storbackas namn finns på bägge startlistor.

På den längre sträckan får publiken njuta av en smaklig duell då stortävlingsrepresentanterna Sandra Eriksson och Camilla Richardsson drabbar samman.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46