Ytterligare två gripna efter Londonattack

Bild: EPA/WILL OLIVER

Polisen har gripit ytterligare två personer med anledning av terrorattacken i London i förrgår. Gripandena gjordes i natt.

Polisen har frigett en kvinna som tidigare gripits medan nio personer just nu sitter i förvar.

Polisen meddelar också att den misstänkta gärningsmannen Khalid Masoods födelsenamn var Adrian Russell. 

Underrättelsetjänsten MI5 har undersökt den 52-årige Masoods kontakter till islam i flera år. Masood har också dömts flera gånger för bland annat våldsbrott.

BBC rapporterade under natten att polisen också har gjort en razzia på en bondgård i Wales.

Enligt de senaste uppgifterna dog fyra personer plus attentatsmannen i terrorattacken. Cirka 30 personer vårdas på sjukhus, en har livshotande skador.

Enligt obekräftade uppgifter i brittiska medier är Masood en trebarnspappa som har jobbat bland annat som lärare i engelska. Det var också det yrke som Masood uppgav i Birmingham när han hyrde den bil som han använde i attacken.

Extremistorganisationen IS tog i går på sig skulden för attacken via sin propagandabyrå Amaq.

– Gårdagens (onsdagens) attack utanför det brittiska parlamentet utfördes av en soldat i den islamiska staten. Operationen var ett svar på uppmaningen att slå till mot de länder som ingår i koalitionen, meddelade Amaq.

Editerad 11.45: Artikeln har kompletterats.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00