Youtube-strid om Juncker-intervju

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker. Bild: EPA/OLIVIER HOSLET

När franska Youtube-stjärnan Laetitia Birbes skulle direktintervjua EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker i förra veckan varnades hon på förhand av en Youtube-representant som inte ville att hon skulle ställa för tuffa frågor.

– Först förstod jag det som att Youtube försiktigt försökte påverka mig. Sedan blev det mer allvarligt och jag kände mig hotad, berättar Birbes själv i en videoblogg på Facebook.

Youtube hävdar dock att man endast "uppmuntrade henne att vara respektfull, snarare än konspiratorisk", uppger en talesperson för ägarbolaget Google, enligt nyhetssajten Politico.

Trots Youtubes "uppmuntran" valde Birbes att ändå ställa sina tuffa frågor, bland annat om hur lämplig Juncker är att bekämpa skattefusk, med tanke på hans långa tid som ledare i lågskattelandet Luxemburg.

Från EU-kommissionens sida säger man sig inte ha haft något problem med frågorna.

"Ordföranden var väldigt nöjd med intervjun", hälsar kommissionstaleskvinnan Natasha Bertaud enligt Politico.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54