Yö-sångaren Olli Lindholm om sin dåliga relation med sin pappa

Kvällens huvudperson. Yö-sångaren Olli Lindholm är först ut i den nya säsongen av Vain elämää, vars svenska version heter Så mycket bättre. Bild: Petri aho

Olli Lindholm var livrädd för sin pappa under uppväxten, och hade ingen kontakt med honom som vuxen. Det avslöjar Yö-sångaren i kvällens säsongspremiären av tv-programmet Vain elämää.

Bara liv sänds i Nelonen torsdagar och fredagar kl. 20.00, repris lördagar kl. 18.00.

Den nya säsongen av den populära tv-underhållningen Vain elämää startar i Nelonen kväll med Olli Lindholms dag. Där berättar -sångaren om sin svåra relation med sin pappa.

– Man satt alltid med händerna knäppta och väntade på honom och hoppades att han skulle vara berusad så att han var trevligare. Vi hade en mycket dålig relation, jag var helvetes rädd för honom. I många släkter fortsätter traditionen med dåliga relationer, och för mig var det viktigt att bryta den kedjan, berättar Lindholm.

I vuxen ålder hade Lindholm ingen kontakt med sin pappa, men han besökte honom på hans dödsbädd hösten 1998 då de ringde från Satakunta centralsjukhus och berättade att han var hjärndöd.

– Jag for till honom, sade till pappa att allt var ok, att jag förstår, att så här gick det med oss. Sedan drog de ur sladden. Jag vet inte ens var han är begravd. Vi hade inte ens någon kontakt, nog är det lite konstigt, säger Lindholm i programmet.

Trasigt liv

När hans egen son föddes var han noga med att bryta den dåliga relation mellan fäder och söner som gått i arv i familjen i generationer.

– Jag var så lycklig då pojken föddes. Livet fick en mening.

I programmet kommenterar Lindholm också låtskrivaren Jussi Hakulinen som står bakom många av Yös låtar.

– Han borde få en annan behandling eller uppskattning än vad han fått. Det harmar å hans vägnar, att livet varit som det varit, och ändå har han sådana låtar bakom sig. Det är uppenbart att ingen bondläpp kan ha skrivit sådana låtar. Till det behövs ett satans trasigt liv.

I programmet tolkar de övriga artisterna Samu Haber, Irina, Nikke Ankara, Petra, Robin och Laura Voutilainen Yös hitlåtar. Lindholm har varit bandets frontfigur sedan starten 1981. Programmet är inspelat i Spanien.

hbl

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03