Yles rapportering gav virrigt intryck

Det var som att titta på ett nyhetsinslag där ljudet kommer från ett annat reportage.

Yle TV1 direktsände Estlands självständighetsparad den 24 februari. Vid Frihetstorget i Tallinn stod ett antal avdelningar från andra nationer uppställda, en del i historiska uniformer. Landets president anlände och tv-kameran följde med när hon hälsade avdelningarna, en i taget.

I stället för att referera den aktuella ceremonin och ge rum för feststämning höll de två kommentatorerna en vardagstrist föreläsning i estnisk politik. Av talen och hälsningarna hördes eller refererades just ingenting. Det var som att titta på ett nyhetsinslag där ljudet kommer från ett annat reportage. Vid själva defileringen blev det lite bättre, men medan den ena referenten försökte kommentera paraden, pratade den andra EU-politik. Det hela gav ett virrigt och respektlöst intryck. Festligheterna på Frihetstorget gällde just det, nämligen festligheterna på Frihetstorget, och hade varit värda en mer genomtänkt insats från Yles sida.

Martin Nybergh Borgå

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00