Yles partimätning: SDP fortfarande störst – De gröna backar

Antti Rinnes parti SDP är Finlands största parti i Yles senaste mätning.Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Enligt Yles senaste partimätning är Socialdemokraterna fortfarande Finlands största parti medan stödet för De gröna sjunker.

Stödet för SDP har sjunkit en aning och ligger nu på 20,3 procent. Stödet har sjunkit med 0,9 procentenheter sedan den senaste mätningen som gjordes i juli. Samlingspartiet är det näst största partiet med ett stöd på 19 procent. Också deras stöd har sjunkit lite sedan juli.

Centern är det tredje största partiet med 17,8 procent. Deras stöd är så gott som oförändrat. De gröna fortsätter däremot att backa. I den nyaste mätningen landar de på 12,6 procent medan de i april hade ett stöd på 14,9 procent. Från mätningen i juli har De gröna tappat en procentenhet.

Vänsterförbundets stöd stiger men Sannfinländarna är ändå lite populärare än Vänsterförbundet för tillfället. Svenska folkpartiet har fortsättningsvis ett stöd på 4,3 procent.

I Yles mätningar har SDP, Samlingspartiet och Centern redan i månader varit Finlands populäraste partier.

Taloustutkimus har på uppdrag av Yle gjort undersökningen mellan 13 augusti och 4 september. 2 437 finländare deltog i mätningen och felmarginalen är 2,1 procentenheter.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33