Yle: Viking Glory sjösätts i januari

Vid Viking Line är man endast tacksamma för att bygget av det nya fartyget Viking Glory dragit ut på tiden. Bild: Viking Line

Viking Glory blir klar för leverans i slutet på nästa år och förseningen är en lyckoträff enligt rederiet.

Enligt Yle ska Viking Lines nya fartyg, Viking Glory, sjösättas vid dockan i Kina den 26 januari 2021. Coronaviruset sätter käppar i hjulen för de festligheter som traditionellt ordnas i samband med lokala sjösättningar.

"Festligheterna är fortfarande öppna men en annorlunda sjösättning blir det i vilket fall som helst. Men på grund av coronaviruset och de strikta karantänreglerna kommer knappt någon av Viking Lines personal från Finland att kunna delta", säger Viking Lines kommunikationschef Johanna Boijer-Svahnström till Yle.

Hon säger att det inte finns några klara beslut på när fartyget överlämnas till Finland, men nu ser det ut som att Glory ska levereras i slutet av nästa år.

Ursprungligen skulle Viking Glory stå klar till sommaren 2021. På Viking Line är man tacksamma över att bygget blivit försenat. På grund av coronaviruset har bolaget varit tvungna att säga upp personal och dra in rutter.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning