Yle Vega har en mångsidig profil

Bland de äldre lyssnarna har vi en trogen publik, men också många under 50 år lyssnar gärna på Vega.

I en insändare (HBL Debatt 15.2) riktar Kim Rancken bland annat kritik mot musikvalet i Yle Vega och mot Tongåvan.

Musiken i Yle Vega riktar sig, i enlighet med vårt public service-uppdrag, till en bred publik och ska svara på många lyssnarbehov. Yle Vega har ett mycket varierande utbud av musik, på kanalen spelas regelbundet musik av finlandssvenska, nordiska och internationella artister från sju årtionden och inom många genrer. I utbudet ingår också flera specialmusikprogram, som till exempel Kaffekvarnen, Den klassiska kvällen och Vega Dans.

Precis som musiken har också innehållet en mångsidig profil. På Yle Vega vill vi erbjuda innehåll för åldersgruppen 35 år uppåt. Bland de äldre lyssnarna har vi en trogen publik, men också många under 50 år lyssnar gärna på Vega. I våra sändningar eftersträvar vi tydlighet och ett gott språk.

Tongåvan är ett av våra mest populära program, med en omtyckt programledare som uppskattas av lyssnare i alla åldrar. Intresset för att delta växer och för tillfället får vi in nästan 200 hälsningar och musikönskemål varje vecka. Det innebär att vi dessvärre inte kan hörsamma alla önskemål. Samtidigt är vi väldigt tacksamma för alla som hör av sig och stöder Tongåvans insamlingar.

Peter Sjöholm, redaktionschef, Svenska Yle

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Pionjären inom styling

Mer läsning