Yle Vega bjuder på nostalgikväll för 70-plussare

Yle Vega tillägnar sjuttioplussarna en helkväll. Bild: Mostphotos

Yle Vega tillägnar hela onsdagskvällen sjuttioplussare som uppmanas berätta om sina ungdomsminnen. Det spelas också musik från deras ungdomstid.

I kväll samlar Yle Vega alla som är över sjuttio till en kväll av nostalgi och minnen. Vad definierar generationen som är född år 1950 eller tidigare?

På det här sättet vill kanalen rikta sig till alla äldre som är hemma och inte har möjlighet att umgås med vänner och släktingar på grund av det rådande läget.

I sändningen kan lyssnarna dela med sig av sina ungdomsminnen. Det kan till exempel handla om familjens första tvättmaskin, telefonsamtalen via växeln, minnen kring musik och filmer som gett rysningar eller romantiska minnen från sällskapandet förr. Under kvällen spelas musik som var populär då sjuttioplussarna var unga.

Det går att på förhand ringa till Vegatelefonen på nummer 044-421 4848 och lämna ett meddelande på svararen.

Sändningen From Vega with love startar klockan 17.30. Programledare är Camilla Andelin, Magnus Hansén och Hans-Åke Manelius.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning