Yle: Soldiers of Odin har kontakter med MV-publikationen

Bild: Minna Raitavuo

Ledarna i Soldiers of Odin poserar med vapen och använder sig av nazistsymboler, uppger Yle.

Yle stödjer sina uppgifter på skärmavbilder från organisationens slutna grupp på Facebook.

I gruppen har man delat bilder på bland annat klubblokalen som inretts med nazistsymboler, av en kvinnlig medlem som gör nazisthälsning och män klädda i Odinjackor och med gevär i händerna.

Ordföranden Mika Ranta säger i en skärmavbild att han hör till en hemlig grupp i webbpublikationen MV och att organisationen därför får så mycket utrymme på MV:s sajt som den vill ha.

Överinspektör Tuomas Portaankorva på Skyddspolisen säger till Helsingin Sanomat att materialet inte överraskar honom. Han säger att det finns många liknande forum på webben. Skypo har redan tidigare konstaterat att medborgargarden i stil med Soldiers of Odin är oroväckande med tanke på samhällsfreden.

Soldiers of Odin grundades i Kemi i oktober och är verksamt på mer än 20 orter. Enligt Yle efterliknar det mc-gängens organiseringsmodell.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46