Yle: Den tidigare landslagsskidåkaren Mona–Liisa Nousiainen har dött

Mona–Liisa Nousiainen var gift med den tidigare landslagsåkaren Ville Nousiainen. Bild: Wikipedia

Mona–Liisa Nousiainen blev 36 år gammal. Hon vann två deltävlingar i världscupen 2013.

Den tidigare landslagsskidåkaren Mona–Liisa Nousiainen har dött skriver Yle. Hon dog på måndagskvällen efter en långvarig sjukdom. Hennes anhöriga har bekräftat dödsfallet för Yle.

Nousiainen (som tidigare hette Malvalehto i efternamn) meddelade i februari i fjol att hon att hon lägger av med skidåkningen.

Under Nousiainens karriär vann hon två deltävlingar i världscupen år 2013. Hon vann i sprint Liberec i Tjeckien och i lagsprint med Anne Kyllönen i Sotji i Ryssland.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning