Yle: SDP nu lika populärt som Centern

SDP:s ordförande Antti Rinne och statsminister Juha Sipilä (C). Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Det största oppositionspartiet SDP har nu kommit ikapp Centern i Yles nyaste opinionsmätning.

Båda partierna får ett stöd på 20,5 procent. Sedan juli har Centern backat med 1,3 procentenheter medan SDP klättrat med 1,6 procentenheter.

Samlingspartiet kommer trea med 17,1 procent. De gröna fortsätter öka och får nu ett stöd på 14 procent. Sannfinländarna är femte störst med 9,2 procent.

Det är Taloustutkimus som gjort undersökningen för Yle. Cirka 1 900 finländare intervjuades i september och oktober varav 58 procent uppgav vilket parti de stöder. Felmarginalen för de större partiernas del är 1,8 procentenheter i båda riktningarna. 

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning