Yle: SDP klättrar, SFP dalar

Det går bättre igen för SDP och partiordförande Antti Rinne.Bild: Lehtikuva / Mikko Stig

Socialdemokraterna är de stora vinnarna i Yles färska opinionsundersökning. Trots att SDP:s stöd ökat med 1,3 procent är det en bit kvar till Samlingspartiet som är landets populäraste parti.

Socialdemokraternas popularitet ökar, visar Yles färska opinionsundersökning. Stödet för SDP har stigit från 18,4 procent i oktober till 19,7 procent i november. Ökningen på 1,3 procent är näst störst av alla partier. Sannfinländarna har också vind i seglen och stoltserar med en ökning från 6,9 till 8,4 procent i Yles mätning.

Enligt opinionsundersökningen är Samlingspartiet fortfarande Finlands populäraste parti, och det med marginal. Samlingspartiet har ett stöd på 22,3 procent, och leder SDP på andra plats med 2,6 procent.

Statsministerpartiet Centern håller sitt stöd på 17,4 procent och De gröna går från 14 till 14,2 procent.

Det största raset i opinionssiffrorna står Svenska Folkpartiet för. SFP:s stöd har minskat från 4,9 procent i oktober till 3,5 procent i november.

Opinionsundersökningen gjordes av Taloustutkimus på uppdrag av Yle. Av 2 963 intervjuade personer avslöjade 1 774 sina partisympatier.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00