Yle: Resebyrån Matkavekka inhiberade 40 semesterflyg

Resebyrån Matkavekka inhiberade 40 semesterflyg på grund av en skral efterfrågan på bolagets paketresor nästa vår. Bild: Pixabay-SPT

Den främsta orsaken till de indragna flygen uppges vara försämrad efterfrågan och förhandsbokning av bolagets paketresor.

Enligt Yle handlar det främst om semesterresor till Grekland, Cypern och Portugal som skulle ha ägt rum i april och maj, men som nu har avbokats. Matkavekka ordnar semesterflyg från 14 olika flygplatser i Finland.

– Vi kom fram till att det inte lönar sig att ordna resorna. Vi vill undvika en avbokning i sista minuten, säger försäljningschef Hanna Lehtonen på Matkavekka i en intervju för Yle.

En förutsättning för bolagets lönsamhet är att flygen är fullsatta. Enligt Finlands förbund för resebyråer finns det däremot ingen orsak till oro.

– Avbokningen av flyg är helt normal praxis i branschen. Researrangörerna vill minimera sina förluster, säger förbundets vd Heli Mäki-Fränti till Yle.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning