Yle: Regeringen sammanträder efter partiledarnas möte

Statsminister Sanna Marin (SDP). Arkivbild. Bild: Statsrådets kansli/SPT

Regeringen sammanträder direkt efter att riksdagens partiledare fått uttrycka sina åsikter om de begränsningar som regeringen diskuterat.

Regeringen sammanträder direkt efter partiledarnas möte, uppger Yle. Allt flerministrar dyker upp vid Ständerhuset där statsminister Sanna Marin (SDP) hållit möte med riksdagens partiledare sedan klockan 10 på tisdagsmorgonen.

Bland annat har arbetsminister Tuula Haatainen (SDP), social- och hälsovårdsminister Aino-Kaisa Pekonen (VF), miljöminister Krista Mikkonen (Gröna), ägarstyrningsminister Tytti Tuppurainen (SDP), näringsminister Mika Lintilä (C) och försvarsminister Antti Kaikkonen (C) anlänt till Ständerhuset.

Statsministern sammankallade riksdagens partiledare till ett möte i Ständerhuset för att höra deras åsikter om de begränsningar som redan införts och nya åtgärder som regeringen diskuterat.

Marin uppgav tidigare på tisdagen att tidsplanen för de nya åtgärderna fortfarande är oklar, men att regeringen handlar så snabbt som möjligt.

  • Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

    Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

    Mer läsning