Yle-mätning: De gröna körde om Centern - SDP backar

De grönas ordförande Touko Aalto.Bild: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

De grönas väljarstöd har ökat och partiet är nu det nästa största partiet i Finland, framkommer i Yles partimätning. Stödet för De gröna är nu större än någonsin och ligger på 17,6 procent.

Jämfört med juli har stödet för De gröna ökat med 1,6 procentenheter.

Samlingspartiet är fortfarande det mest populära partiet och 20,8 procent av finländarna uppger att de skulle rösta på partiet om riksdagsvalet ordnades nu. Partiet har stärkt sin ställning jämfört med i juli med cirka en halv procentenhet.

I Yles partimätning ligger Centern på tredje plats, med ett väljarstöd på 17,3 procent. Jämfört med för en månad sedan har stödet ökat med 0,6 procentenheter.

SDP som ligger på fjärde plats i mätningen har tappat 2,6 procentenheter av sitt stöd och stödet ligger nu på 15,9 procent.

Både Sannfinländarna som leds av Jussi Halla-aho och Nytt alternativ-gruppen som bröt sig ur Sannfinländarna stärkte sitt väljarstöd. Stödet för Sannfinländarna ökade med 0,7 procentenheter och stödet för Nytt alternativ-gruppen ökade med cirka en procentenhet till 1,6 procent.

Taloustutkimus utförde partimätningen och 1 900 personer intervjuades för den. Felmarginalen ligger på 2,3 procent år båda hållen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00