Yle: Helander och Pitkämäki står över Kalevaspelen

Oliver Helander väljer att vila revbensskadan ytterligare. Bild: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Revbensskadan som plågat Oliver Helander en god stund sätter stopp för spjutkastarens deltagande i Kalevaspelen i början av augusti. Även Tero Pitkämäki nobbar tävlingarna i Villmanstrand.

Oliver Helander drog på sig en revbensskada under midsommartävlingarna i Kuortane. I början av juni meddelade Helander att han på grund av skadan tvingas vila och inte kan delta i U22-EM i Sverige.

Nu står det enligt Yle klart att spjutbjässen tvingas stå över Kalevaspelen första helgen i augusti. Helander ska ha tränat ordentligt redan i början av veckan, men hinner inte komma i tävlingsform tills helgen nästa vecka.

– Det kändes helt bra att kasta, men jag gjorde det utan att springa. Före jag återvänder till tävlingsbanorna vill jag kunna träna för fullt igen. Det kommer inte att lyckas i tid till Kalevaspelen, säger Helander till Yle.

Helander kastade säsongsbästa 86,93 i Kuortane och har redan säkrat en plats i VM-truppen till Qatar.

Strax efter beskedet om Helander kom också Tero Pitkämäkis manager Tero Heiska ut med information om att den erfarna finländaren nobbar Kalevaspelen. Detta på grund av en skada i benet. Pitkämäki tränar för tillfället utan smärta, men vet ännu inte när han tävlar nästa gång, berättar Heiska till Yle.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning