Yle: Seppo Huhta dömd för hets mot folkgrupp

Seppo Huhta. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Tingsrätten dömer före detta nyhetsankaret och kommunalpolitikern Seppo Huhta att betala 40 dagsböter för att ha skrivit kränkande saker om muslimer och somalier på Facebook.

Västra Nylands tingsrätt har dömt Seppo Huhta för hets mot folkgrupp efter att han hade skrivit kränkande texter om muslimer och somalier på Facebook, skriver Yle. Huhta är suppleant i stadsfullmäktige i Esbo och före detta nyhetsankare.

Huhta säger att hans avsikt var att kritisera invandring och muslimer men tingsrätten ansåg att han inte borde göra det på ett kränkande sätt.

Rätten anser att även om mannens avsikt var att uttrycka sin åsikt om invandring och invandrare som gjort sig skyldiga till brott kunde han ha gjort det på ett sätt som inte var kränkande.

Tingsrätten dömde honom att betala 40 dagsböter motsvarande 400 euro. Han ska också ta bort de kränkande inläggen från sin Facebooksida.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46