Yle: Esperis psykvårdshem stängs i Esbo

Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Ett hem får psykvårdsklienter kommer att läggas ner efter problem med personalbrist och föråldrade lokaler.

Esperi Cares enhet för psykvårdsklienter Pisa i Esbo läggs ner, rapporterar Yle. Beslutet om att stänga enheten har inte fattats ännu, men Esbo stad flyttar sina klienter från enheten.

Enheten har problem både med personalbrist och föråldrade lokaler. Rummen är för små, alla klienter har inte egen toalett och det finns också misstankar om fuktskador.

Esbo stad har gjort flera kontrollbesök och problemen har fortsatt en längre tid. Sex klienter har redan flyttats till andra platser.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning