Yle: Asiatisk familj åkte förbi sin tågstation – konduktören löste missödet

Lokaltåg i Kervo. Bild: Lehtikuva/Eija Kontio

En asiatisk familj var på väg till Kemi med tåg under natten till måndagen, men kände inte igen sin station. VR och Trafikverket kom till undsättning och ordnade så att familjen fick byta tåg mitt i en beckmörk skog.

Norr om Kemi märkte familjen att de hade åkt förbi sin tågstation och övernattningsstället i Kemi. Pappan bad konduktören att visa var tåget befann sig genom mobilens kartapplikation. Då insåg familjen att de hade passerat sin station.

De var nu på väg till Rovaniemi med ett litet barn och tre stora väskor i minus 20 grader och utan sovplats, skriver Yle.

Lyckligtvis kunde ett tåg som åkte i motsatt riktning plocka upp familjen. De har en spontan och medkännande konduktör att tacka.

VR bekräftar att man i vissa situationer kan låta passagerare hoppa på ett annat tåg ifall alla parters säkerhet kan garanteras, men det är i sista hand trafikledningscentralen som avgör. Tågtrafiken i norra Finland är gles i jämförelse med landets mer tätbebyggda regioner, vilket gör undantaget lättare att genomföra.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03