Yle: 76-åring misshandlades på vårdhem – dog

Enligt Yles uppgifter kände personalen på Pihlajalinnas vårdhem till att en man var farlig för de andra som bodde på vårdhemmet. Bild: SPT/Linnea de la Chapelle

En demenssjuk åldring misshandlades till döds medan hon bodde på ett vårdhem, rapporterar Yle. Polisen, Valvira och regionförvaltningsverket utreder fallet.

En man som bodde på ett vårdhem i Lundo i Egentliga Finland misshandlade en 76-årig äldre kvinna som bodde på samma vårdhem.

Enligt Yles uppgifter gick den demenssjuka äldre kvinnan av misstag in i den aggressive mannens rum. Mannen misshandlade kvinnan som senare dog av skadorna. Polisen utreder fallet som grov misshandel och dödsvållande.

Både enhetens vårdpersonal och Åbo stad kände till att mannen var aggressiv och farlig för de andra som bodde på vårdhemmet. Mannen övervakades av vårdpersonal när han vistades i de allmänna utrymmena.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning