Yates spurtade hem första bergsetappen

Simon Yates jublar efter att ha spurtat till sig vinsten i den tolfte etappen av Tour de France. Bild: AFP / Lehtikuva / Marco Bertorello

Britten Simon Yates tog hem den tolfte etappen i cykeltävlingen Tour de France. Sträckan var den första bergsetappen och innehöll två rejäla klättringar i Pyréneerna.

Efter den andra klättringen låg Yates i täten i grupp tillsammans med spanjoren Pello Bilbao and Gregor Muhlberger, Österrike. De tre drog i från och efter en spurtstrid gick britten först i mål med en cykellängds marginal.

– Jag hade sparat energi tills vi kom till bergen och det var första gången som chansen kom att försöka något. Jag var inte säker på att slå någon av dem eftersom jag inte visste hur snabba de skulle vara, säger Yates enligt BBC.

I totalen behåller hemmaåkaren Julian Alaphilippe den gula ledartröjan med en minut och tolv sekunders marginal före förra årets vinnare, britten Geraint Thomas.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning