Xi Jinping framme i Nordkorea

Kinas president Xi Jinping, här i Papua New Guinea i november i fjol. Bild: Fazry Ismail/TT-AP

Kinas president Xi Jinping har anlänt i Nordkoreas huvudstad Pyongyang. Under tvådagarsbesöket kommer Xi att ha möten med landets diktator Kim Jong-Un.

Xi Jinping har sällskap av sin hustru Peng Liyuan, utrikesminister Wang Yi och andra representanter under besöket enligt statliga medier. Kinesiska flaggor har hängts upp och invånare väntade längs gatorna för att välkomna besökarna.

Det är första gången på 14 år som en kinesisk ledare besöker Nordkorea. Kim har däremot varit i Kina fyra gånger det senaste året, i syfte att bland annat försöka lätta sanktionerna mot sitt land.

Enligt analytiker har Kina avvaktat med sitt besök för att se hur samtalen mellan Kim och Donald Trump går.

"När både Kina och Nordkorea konfronteras av USA har de mycket att prata om med varandra", twittrar Lijian Zhao vid Kinas ambassad i Pakistan.

Internationella journalister i Pyongyang har fått besked om att de inte kommer att få rapportera från besöket, och medarbetare vid utländska medieorganisationer har inte fått visum.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning