Wuhan uppges ha testat över tre miljoner personer för coronaviruset

En sjukvårdsarbetare genomför ett hemtest i Wuhan under torsdagen. Bild: Chinatopix via AP/TT

Över tre miljoner människor har testats för coronaviruset i Wuhan i Kina sedan i april, rapporterar statliga medier.

Myndigheterna har beslutat att testa samtliga 11 miljoner invånare i staden, där världens första stora utbrott konstaterades, sedan flera nya fall upptäckts.

Målet är att få en klar bild över hur många som kan vara smittade utan att uppleva några symtom, skriver den statliga nyhetsbyrån Nya Kina.

De grupper som kommer att prioriteras är personer som inte testats tidigare, boende i områden där fall tidigare upptäckts och äldre och särskilt tätbefolkade bostadsområden.

I helgen rapporterades en mindre hop nya fall i Wuhan, den första sedan den strikta nedstängningen av staden hävdes den 8 april, vilket väckt oro för en andra virusvåg.

Omkring 3 800 människor avled i Wuhan i sviterna av covid-19 innan spridningen stoppades enligt officiella siffror. Totalt har 4 600 dödsfall rapporterats i Kina.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning