WSJ: Xerox vill köpa HP

Xerox-apparater i en affär i Massachusetts. Arkivbild. Bild: Elise Amendola/AP/TT

Xerox filar på ett bud för att ta över HP, rapporterar The Wall Street Journal. En sådan sammanslagning skulle, som tidningen uttrycker det, "förena två tynande stjärnor på teknikhimlen".

HP är dock inte mer tynande än att Xerox räknar med att behöva betala mer än 27 miljarder dollar i kontanter och aktier.

Xerox grundades i New York 1906, och är kanske mest känt för sina kopieringsmaskiner – på engelska är namnet nästan synonymt med att kopiera.

HP, eller Hewlett-Packard, är ett teknikföretag från Kalifornien. Dess grundande 1939 har beskrivits som starten för det i dag globalt dominerande tekniknavet Silicon Valley.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning