Wozniackis föräldrar mordhotades under match

Bild: Lehtikuva/Karim Jaafar

Danska tennisstjärnan Caroline Wozniacki fick lämna WTA-turneringen Miami Open redan i andra omgången då hon förlorade mot puertoricanskan Mónica Puig i veckan.

Nu berättar hon om hur hennes föräldrar och familj hotades på läktaren mitt under matchen.

"Under matchen började människor i publiken att hota min familj, dödshota mina föräldrar och kalla mig saker jag inte tänker upprepa här", skriver hon i ett inlägg på Twitter.

Hon kritiserar säkerhetspersonalen på plats, som hon anser inte gjorde tillräckligt för att stoppa konflikten, utan snarare medvetet tillät den att pågå.

Hon uppmuntrar alla fans att förstås heja på sina idoler, men skriver att "när vissa gränser passeras gör det tennisen eländig för båda tävlande", skriver hon.

Danskan vädjar till arrangören att ta allvarligt på händelsen för att det inte ska hända igen.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning