Wozniacki reste sig i sista stund: "Stolt över mig själv"

Caroline Wozniacki var riktigt illa ute i andra rundan av Australian Open. Världsstjärnan tog sig dock, till slut, helskinnad vidare till nästa runda. Bild: DEAN LEWINS

Hon var mer eller mindre uträknad. Världstvåan Caroline Wozniacki lyckades dock mirakulöst vända – och ta sig vidare i Australian Open.– Jag är stolt över att jag aldrig gav upp, säger danskan.

Det höll på att bli ett tidigt stjärnfall i Australian Open-tennisen.

Åtminstone tydde allt på det när 119-rankade kroatiskan Jana Fett, 21, stod med en 5–1-ledning i tredje set med två matchbollar i egen serve mot danska stjärnan Caroline Wozniacki.

– Det såg ganska kört ut då. Man ger inte sig själv stora chanser i en sådan situation, säger Wozniacki om det prekära läget.

Servefantom

Men den 27-åriga världstvåan överlevde både matchboll ett och två, plockade ett viktigt break, och gick sedan vidare och vann resterande game.

Matchen vann hon med 3–6, 6–2, 7–5 – och säkrade med nöd och näppe avancemang från den andra rundan av årets första grand slam.

– Det är stort. Jag är stolt över att jag aldrig gav upp, säger Caroline Wozniacki.

Även Rafael Nadal, herrarnas världsetta, är klar för tredje omgången. Spanjoren besegrade Leandro Mayer, Argentina, med 3–0 i set: 6–3, 6–4, 7–6.

Den 16-faldige grand slam-segraren skickade Mayer runt banan med sina kraftfulla topspin-slag och efter två timmar och 38 minuter orkade inte argentinaren hålla sig kvar i matchen längre.

I övrigt har den andra rundan bjudit på ett par åldersmässigt anmärkningsvärda resultat. Servefantomen Ivo Karlovic, som fyller 39 nästa månad, blir den äldste spelaren i en tredjerunda i Australian Open på 40 år efter att ha besegrat Yuichi Sugita.

Han fick slita rejält för segern. Efter fyra timmar, 33 minuter och 53 servess hade kroaten vunnit mot japanen med 7–6, 6–7, 7–5, 4–6, 12–10.

15-åring imponerar

15-åriga ukrainskan Marta Kostjuk spelar sin första grand slam i karriären – och gör det bra. Hennes seger i andrarundan mot hemmaspelaren Olivia Rogowska innebar att hon blev den yngsta spelaren att nå en tredjerunda i en grand slam sedan Martina Hingis 1996.

Avancemang blev det även för svenske dubbelveteranen Robert Lindstedt. Han och kroaten Franko Skugor vann två jämna set med 7–5 mot tjeckiska duon Roman Jebavy/Jiri Vesely och gick vidare till andra rundan.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning