Wozniacki-kritik mot WTA: "Det är helt groteskt"

Caroline Wozniacki har ställt in tre turneringar på grund av sjukdom. Bild: Lehtikuva-AFP/William West

Caroline Wozniacki har missat tre turneringar i rad på grund av sjukdom. Nu hävdar tennisstjärnans pappa att organisationen WTA motarbetar danskan genom att inte låta henne äta rätt vitaminer.– Det är groteskt, säger han till danska TV2 Sport.

WTA-turneringen i Dubai skulle bli den första på en månad för Caroline Wozniacki. Men den förra världsettan tvingades lämna återbud även denna gång. Nu menar danskans pappa, Piotr Wozniacki, att WTA motarbetar Caroline Wozniacki.

– WTA har regler om att spelarna inte får ta vitaminer från företag som inte sponsrar WTA, säger han till TV2 Sport och fortsätter:

– Vi vet alla att c-vitaminer kan hjälpa oss att bli friska men med de regler som finns får vi inte ta dessa. Vi kan bara sitta och vänta på att Caroline blir frisk och kan spela. Det är helt groteskt.

WTA å sin sida ställer sig oförstående till kritiken. Organisationen menar att alla sjuka idrottare utvärderas och diagnostiseras medicinskt.

"Baserat på kliniska resultat behandlas varje atlet lämpligt enligt praxis", skriver organisationen till TV2 Sport.

Caroline Wozniacki har under året lämnat återbud till Fed cup samt WTA-turneringarna i både Qatar och Dubai. Danskan har därmed inte spelat sedan Australian Open i januari och har rasat från tredje till 14:e plats på världsrankningen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning