Woods stämd efter anställds död

Tiger Woods har fått en stämning på halsen. Bild: Lehtikuva/Darren Carroll

Tiger Woods, som något överraskande vann US Masters för en månad sedan och på torsdag inleder PGA-mästerskapen som favorit, har inte bara sitt eget golfspel att bekymra sig över just nu.

Han har blivit stämd av föräldrarna till den bartender som jobbade på Woods restaurang i Florida och som körde ihjäl sig i vintras kraftigt påverkad av alkohol. Enligt stämningsansökan visste Woods, och flickvännen Erica Herman som driver restaurangen, om att Nicholas Immesberger hade alkoholproblem. Ändå blev Immesberger serverad stora mängder alkohol på restaurangen innan han satte sig i bilen.

Woods fick en fråga om stämningen i samband med pressträffen inför PGA-mästerskapen och svarade diplomatiskt:

– Vi blev alla väldigt ledsna när Nick dog. Det var en hemsk natt, ett hemskt slut. Vi känner för honbom och hela hans familj, det är väldigt ledsamt, sade Woods.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning