Woods: "Kanske tar ut mig själv"

Tiger Woods under helgens PGA-tourtävling i Illinois. Bild: Sam Greenwood/Lehtikuva-Getty Images-AFP

Tiger Woods vann US Masters i våras. Trots det riskerar han att missa årets Presidents cup.Bara en person kan rädda en plats åt spelaren – lagkapten Tiger Woods.

Den forne världsettan Tiger Woods har inte spelat på topp under sensommaren.

Efter segern i US Masters i april har han bland annat missat kvalgränsen i British Open och i helgen som gick spelade Woods inte tillräckligt bra för att ta sig till kommande helgs avslutning på PGA-touren, där de 30 bästa spelarna på årets tour gör upp om slutsegern.

Det gör att 43-åringen inte har kvalificerat sig för USA:s lag i vinterns Presidents cup, lagtävlingen där USA möter ett internationellt lag med spelare som inte kommer från USA eller Europa. Men Woods är lagkapten för USA och har fyra wild card-platser att dela ut.

– Mitt jobb som kapten är att sätta ihop bästa möjliga lag med de tolv bästa spelarna, säger Woods till amerikanska medier.

– Mina vicekaptener och jag kommer definitivt diskutera om jag ska spela eller inte. Men i slutändan är det mitt beslut.

Woods har fortfarande tid på sig att fundera över laguttagningen och säger att beslutet tas tidigast efter en tävling i Japan i oktober. Så vad krävs då för att spelaren Tiger ska kunna övertyga lagkaptenen Woods att han ska få spela? :

– Det gäller att träna, spela och behålla fokus, säger Woods.

Presidents cup spelas i mitten av december i Melbourne, Australien.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning