Wokad lövbiff med nötter och blandade grönsaker

Wokad biff med blandade grönsaker och kryddig mango chutney är perfekt mat för en person. Foto: TTBild: TT

En burk mango chutney gör underverk i dina wokrätter. Styrkan hos chutneyn bestämmer du själv. Det finns allt från snäll och mild till riktigt het för dem som vill ha extra hetta.

För 4 personer, 25 minuter

600 g lövbiff eller utskuren biff

800 g wokgrönsaker (färdig mix)

1/2 msk thailändsk röd curry

1 rödlök

10–12 champinjoner

1 dl mango chutney (gärna stark)

1 dl cashewnötter

rapsolja

salt

Att äta till

ris

blandade salladsgrönsaker

Gör så här

1. Strimla köttet. Skiva champinjonerna och skär rödlöken i klyftor. Hetta upp en wok- eller stekpanna. Slå i lite olja och börja steka köttet. Krydda med thailändsk röd curry och vänd runt hela tiden.

2. Efter en dryg minut, lyft ur köttet och lägg i de färdiga grönsakerna i pannan.

3. Komplettera med rödlök, champinjoner och nötter när grönsakerna hunnit bli varma. Stek under omrörning i några minuter. Vänd ned köttet igen, smaksätt med mango chutney och en nypa salt. Servera pannan rykande het med ris och blandade salladsgrönsaker.