Wokad lövbiff med nötter och blandade grönsaker
En burk mango chutney gör underverk i dina wokrätter. Styrkan hos chutneyn bestämmer du själv. Det finns allt från snäll och mild till riktigt het för dem som vill ha extra hetta.
För 4 personer, 25 minuter
600 g lövbiff eller utskuren biff
800 g wokgrönsaker (färdig mix)
1/2 msk thailändsk röd curry
1 rödlök
10–12 champinjoner
1 dl mango chutney (gärna stark)
1 dl cashewnötter
rapsolja
salt
Att äta till
ris
blandade salladsgrönsaker
Gör så här
1. Strimla köttet. Skiva champinjonerna och skär rödlöken i klyftor. Hetta upp en wok- eller stekpanna. Slå i lite olja och börja steka köttet. Krydda med thailändsk röd curry och vänd runt hela tiden.
2. Efter en dryg minut, lyft ur köttet och lägg i de färdiga grönsakerna i pannan.
3. Komplettera med rödlök, champinjoner och nötter när grönsakerna hunnit bli varma. Stek under omrörning i några minuter. Vänd ned köttet igen, smaksätt med mango chutney och en nypa salt. Servera pannan rykande het med ris och blandade salladsgrönsaker.
Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö
Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22