Wokad lövbiff med nötter och blandade grönsaker

Wokad biff med blandade grönsaker och kryddig mango chutney är perfekt mat för en person. Foto: TTBild: TT

En burk mango chutney gör underverk i dina wokrätter. Styrkan hos chutneyn bestämmer du själv. Det finns allt från snäll och mild till riktigt het för dem som vill ha extra hetta.

För 4 personer, 25 minuter

600 g lövbiff eller utskuren biff

800 g wokgrönsaker (färdig mix)

1/2 msk thailändsk röd curry

1 rödlök

10–12 champinjoner

1 dl mango chutney (gärna stark)

1 dl cashewnötter

rapsolja

salt

Att äta till

ris

blandade salladsgrönsaker

Gör så här

1. Strimla köttet. Skiva champinjonerna och skär rödlöken i klyftor. Hetta upp en wok- eller stekpanna. Slå i lite olja och börja steka köttet. Krydda med thailändsk röd curry och vänd runt hela tiden.

2. Efter en dryg minut, lyft ur köttet och lägg i de färdiga grönsakerna i pannan.

3. Komplettera med rödlök, champinjoner och nötter när grönsakerna hunnit bli varma. Stek under omrörning i några minuter. Vänd ned köttet igen, smaksätt med mango chutney och en nypa salt. Servera pannan rykande het med ris och blandade salladsgrönsaker.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22