Wokad kyckling

Lättlagat, kryddigt och säkert är det med kyckling som får sjuda några minuter i sojasås. Bild: TT

Kyckling är tacksamt kött som är lätt att woka tillsammans med blandade grönsaker. Här är ett tryggt recept där woken får ett "uppkok" i sås. Allt för att vara säker på att köttet blir genomstekt.

Kyckling med blandade grönsaker i sojasås

För 4 personer, 25 minuter

600 g benfritt kycklingkött

2 rödlökar

1 röd paprika

200 g haricots verts

100 g broccolibuketter

100 g blomkålsbuketter

1 tsk röd thaicurry

rapsolja

salt och peppar

Till såsen:

3 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

4 msk kinesisk soja

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

ris

Gör så här:

1. Skala och skär rödlökarna i klyftor, paprikan i bitar, broccoli och blomkål i buketter. Skär till sist kycklingen i bitar med ett par centimeters sida.

2. Koka upp vatten och smaksätt det med kycklingfond och soja. Red med majsstärkelse löst i vatten och låt såsen sjuda 5 minuter.

3. Woka grönsaker och kött var för sig. Krydda köttet med röd thaicurry. Lägg samman kött och grönsaker och slå på såsen. Låt koka upp och sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning