Efter tårarna – nu möts de i en ny stormatch

Coco Gauff får mäta sig med Naomi Osaka igen. Bild: William West/Lehtikuva

I US Open lämnade Coco Gauff banan gråtande efter förlusten mot Naomi Osaka.

I Australian Open möts de igen och nu hoppas den 15-åriga supertalangen kunna rubba den regerande mästaren.

– Jag tror att jag kommer att vara mindre nervös nu, säger Gauff.

Efter utskåpningen i US Open i september – 3–6, 0–6 – sade Gauff att Osaka "spelat fantastiskt" och att hon skulle "lära sig mycket från matchen". Osaka bad till och med den förkrossade tonåringen om ursäkt.

Nu säger Gauff att hon inte tror på en ny genomklappning.

– Jag var nervös i US Open, det var första gången på Ashe (Arthur Ashe Stadium). Och nu känner vi varandras spel. Hon spelar väldigt aggressivt. Den här gången ska jag vara mer aggressiv, säger hon.

– Jag har inget att förlora.

I andra omgången i Australian Open visade Gauff att hon lärt sig att vända ett underläge. Hon förlorade första set med 4–6 rumänskan Sorana Cirstea, men vann sedan de följande med 6–3, 7–5.

– Det var min vilja att vinna, och publiken, som hjälpte mig till seger. Mina föräldrar har alltid sagt att jag kan komma tillbaka oavsett vad det står i matcher, säger Gauff.

– Och jag trodde aldrig att så mycket folk skulle stötta mig.

Kastade racketen

Mot Osaka får Gauff hoppas på publiken – och kanske på att Osaka tappar humöret. Det gjorde japanskan även mot kinesiskan Zheng Saisai efter att ha fått serven bruten i början av andra set. Världstrean kastade sin racket och gav den en spark.

– Racketen bara flög iväg ur handen på mig. Jag kunde inte kontrollera det, jag tror att det är så jag hanterar frustration, säger Osaka.

– Det var lite barnsligt. Jag vill spela en match utan att kasta eller sparka på racketen.

Osaka lyckades bryta tillbaka och vinna det andra setet och matchen med 6–2, 6–4.

Även tennisgiganten Serena Williams var irriterad på sig själv under sin andra match i turneringen. Amerikanskan vann komfortabelt över 70-rankade slovenskan Tamara Zidansek med 6–2, 6–3, men sade efter matchen att hon var frustrerad över två game då hon inte lyckades bryta slovenskans serve.

– Jag gjorde så många fel och var tvungen att jobba mig igenom mina egna problem. Jag förstod att jag var tvungen att spela bättre och hålla mig borta från såna fel om det inte skulle bli en lång kväll för mig, säger den förra världsettan.

Hemmahopp vann enkelt

Den nuvarande världsettan, hemmahoppet Ashleigh Barty, behövde inte slita ut sig. På 66 minuter hade hon avväpnat slovenskan Polona Hercog med 6–1, 6–4.

– Det var väldigt svårt på slutet. Jag tror att vinden var en viktig faktor speciellt med den nya bollen, säger australiskan, som många i publiken hoppas ska bli den första hemmasegraren i turneringen sedan 1978.

Caroline Wozniacki är inte redo att lägga tennisracketen på hyllan riktigt än. Danskan besegrade Ukrainas Dajana Jastremska med 7–5, 7–5.

– Det blev lite känslosamt för mig. Publiken ställde sig verkligen bakom mig och det var så speciellt, sade en tårögd Wozniacki.

Den danska stjärnan lägger av efter tävlingen i Melbourne.

I nästa omgång får hon möta tunisiskan Ons Jabeur.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning