Winnipeg utslaget i NHL – räkna ändå inte med Laine i VM

Patrik Laines säsong tog slut i och med förlusten mot St. Louis Blues. Bild: Lehtikuva-AFP/Dilip Vishwanat

Patrik Laines NHL-säsong tog slut i slutspelets första omgång.

Patrik Laines Winnipeg Jets hörde till en av favoriterna då NHL-slutspelet körde i gång. Men precis som Tampa Bay Lightning fick Jets se sig utslaget direkt i första omgången.

St. Louis Blues tog hem segern i den sjätte matchen med 3–2 och slog ut Jets med sammanlagt 4–2 i matcher.

Patrik Laine blev utan poäng i den sista matchen och noterades för 3+1 i slutspelet. I grundserien stod han, trots en rätt motig säsong, för poängen 30+20=50.

Men trots att Jets säsong är över ska inte lejonsupportrarna hysa allt för höga förhoppningar om att Laine skulle ansluta sig till VM-laget.

Laine har ett utgående kontrakt i NHL och han ska förhandla om ett nytt avtal. Att riskera en skada genom spel i VM är därför inte aktuellt för 21-åringen.

Pekka Rinnes, Juuse Saros och Mikael Granlunds Nashville predators åkte på förlust mot Miro Heiskanens, Roope Hintz' och Esa Lindells Dallas Stars med 3–5 i den femte matchen. Dallas leder matchserien med 3–2.

För Carolina Hurricanes blev den femte matchen mot Washington Capitals en mardröm då laget förlorade med hela 0–6. Carolina-kvartetten Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Saku Mäenalanen och Aleksi Saarela är en förlust från att säsongen tar slut.

Saarela gjorde NHL-debut i matchen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning