Williams utslagen i Melbourne

Serena Williams kan knappt tro att det är sant, att hon är utslagen i Australian Open. Bild: William West/Lehtikuva

Sjufaldiga Australian Open-vinnaren Serena Williams är utslagen i årets tennisturnering i Melbourne.

Men 38-åringen ger inte upp kampen om en 24:e grand slam-titel.

– Jag tror på det, annars skulle jag inte spela på touren, säger hon.

Den amerikanska förra världsettan förlorade i tredje omgången mot den 27-seedade kinesiskan Wang Qiang, som vann med 6–4, 6–7, 7–5.

– Hon servade bra och jag returnerade inte som "Serena". För att vara ärlig så ligger all skuld på mig. Jag gjorde för många misstag för att vara en professionell spelare. Det var verkligen oprofessionellt. Det är inte coolt, säger Williams besviket.

Hon säger att "det inte är hela världen" att hon förlorar men erkänner att hon är lika arg och ledsen som alltid när hon förlorar.

– Jag är en bättre skådespelare nu för tiden. Jag är inte gladare än när jag var tio, men jag låtsas att jag inte vill slå handen i väggen, fast jag egentligen vill det.

Tennislegendaren har inte vunnit någon grand slam-titel sedan hon vann i Melbourne 2017. Sedan dess har hon förlorat fyra grand slam-finaler. Men hon är övertygad om att hon ska kunna vinna en till och tangera Margaret Courts rekord med 24 grand slam-titlar.

– Jag tror på det, annars skulle jag inte spela på touren. Jag spelar inte bara för att ha kul. Att förlora är verkligen inte kul, säger den förra världsettan.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning