Williams till semi efter tvåtimmarsmatch

Serena Williams är klar för semifinal. Bild: Adrian Dennis/Lehtikuva

Serena Williams är vidare till semifinal i Wimbledon.37-åringen vann mot landsmaninnan Alison Riske med 6–4, 4–6, 6–3.– Jag var verkligen laddad, säger hon.

Serena Williams är i London för att spela hem sin 24:e grand slam-titel. Skulle hon lyckas med det skulle hon tangera australiensiskan Margaret Smith Courts rekord som den mest framgångsrika grand slam-spelaren genom tiderna.

Med ett servess spelade Williams hem den över två timmar långa matchen mot landsmaninnan Alison Riske. Riske, som slog ut världsettan Ashleigh Barty i den fjärde omgången, visade återigen upp fint grässpel, men Williams vann till slut med siffrorna 6–4, 4–6, 6–3.

– Det var verkligen tillfredsställande. Jag hade inte vunnit den här matchen för några veckor sedan, varje match räknas verkligen, säger Williams, som brottas med en knäskada sedan Australien Open i januari i år.

– Hon (Riske) har spelat så bra och vunnit över så många bra spelare. Jag var verkligen laddad, det var för en plats i semi i Wimbledon, och vägen dit är lång och svår.

Den förra världsettan Simona Halep fick en något enklare väg mot semifinal. Rumänskan vann mot Zhang Shuai i två raka set, 7-6, 6-1, efter att hämtat upp 1–4-underläge i första set.

– Jag kämpade hårt i första set, även om jag låg under med 1–4. Jag visste att jag behövde spela så starkt och aggressivt som möjligt, och det gick bra, säger hon.

– Jag har energi, jag känner mig fräsch, jag känner mig i form och jag känner mig självsäker när jag går ut på banan.

I semifinalen väntar Elina Svitolina som besegrade oseedade Karolina Muchova med 7–5, 6–4.

I herrdubbeln är Henri Kontinen och John Peers klara för kvartsfinal efter en maratonmatch mot Rajeev Ramin och Joe Salisburyn. Matchen gick till femte set och vid ställningen 12-12 blev det tiebreak. Där var Kontinen och Peers bättre med 7-2.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning