Williams och Stephens ångar på

Regerande mästarinnan Sloane Stephens är på gång också i år i New York.Bild: Lehtikuva/Eduardo Munoz Alvarez

Serena Williams och Sloane Stephens är vidare till kvartsfinal i US Open.

Serena Williams slog ut syrran Venus i tredje omgången av US Open. Sedan inledde hon åttondelsfinalen mot estniskan Kaia Kanepi på ett övertygande sätt. Första set vann amerikanskan med förkrossande 6–0. Om hon sedan fortsatte på den inslagna vägen och avgjorde matchen i andra set?

Nej, den tidigare världsettan och 23-faldiga grand slam-vinnaren tappade serven två gånger och förlorade något överraskande med 4–6.

Williams hade dock inga planer på att tappa kvartsfinalplatsen till Kanepi. I tredje och avgörande så vann hon med klara 6–3.

Nu avancerar hon för tionde gången i US Open till kvartsfinal. Där väntar den åttondeseedade tjeckiskan Karolina Pliskova.

Förra årets US Open-vinnare, amerikanska Sloane Stephens, tog hem sin match mot belgiska Elise Mertens med de övertygande siffrorna 6–3, 6–3.

– Jag spelade en stabil match från början till slut. Jag kan inte begära mycket mer, säger vinnaren.

Därmed kommer tredjeseedade Stephens att möta lettiska Anastasija Sevastova i kvartsfinalen på tisdag lokal tid.

– Jag tror att hon kommer att ge mig en tuff match på tisdag, jag ser verkligen fram emot den, säger Stephens efter söndagens seger.

Stephens, som siktar på att vinna US Open för andra året i rad, besegrade Sevastova i kvartsfinalen förra året.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00