Osaka: "Känns fortfarande lite overkligt"

Bild: Lehtikuva/Matthew Stockman

Den sexfaldiga mästaren Serena Williams är klar för ytterligare en final i tennisens US Open i New York. Naomi Osaka är i sin tur klar för sin första grand slam-final efter att ha besegrat Madison Keys.

– Det känns fortfarande lite overkligt. Även när jag var ett litet barn drömde jag alltid om att möta Serena i en grand slam, säger Osaka.

Naomi Osaka har varit det stora genombrottsnamnet under US Open. 20-åringen den första japanskan i historien att nå en grand slam-final.

Osaka vann semifinalen mot amerikanskan Madison Keys i två raka set, 6–2, 6–4, och innan matchen var färdigspelad stod det klart att vinnaren skulle få möta Serena Williams i finalen.

– Det här kommer att låta riktigt illa men jag tänkte att jag verkligen ville möta Serena, säger Osaka i en intervju på banan efter matchen om vad som sporrade henne i semifinalen.

Under samma intervju fick den karismatiska 20-åringen frågan om att skicka en hälsning till lördagens finalmotståndare, varpå hon svarade:

"Jag älskar dig", innan hon brast ut i skratt.

Stora kontraster

Osaka besegrade Williams när de möttes i mars, men det råder ändå ingen tvekan om att kontrasterna är enorma. Williams spelar sin 31:a grand slam-final och 20-åriga Osaka gör sin första. Den klart mer rutinerade Williams vann sin första US Open-titel 1999, då Osaka inte ens var två år fyllda.

– Bara det faktum att det händer... jag är väldigt glad. Samtidigt som jag känner att jag måste njuta av det här ögonblicket, måste jag fortfarande tänka på det som en vanlig match, säger Osaka och fortsätter:

– Jag borde inte tänka på henne som min idol, Jag borde bara se på henne som en motståndare.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03