Williams hyllar dottern inför tourcomebacken

Serena Williams är redo för comeback på WTA-touren.I Indian Wells gör den 36-åriga tennislegendaren sin första singelturnering sedan segern i Australian Open för drygt ett år sedan.

Den 23-faldiga grand slam-segraren från Saginaw i Michigan, USA, har tvingats skjuta på sin återkomst till WTA-touren då hon drabbades av komplikationer i samband med förlossningen av dottern Alexis Olympia i september.

Williams har alltid varit bestämd kring att komma tillbaka efter graviditeten och barnafödandet. Men i en intervju med BBC , inför veckans tourcomeback i Indian Wells, berättar hon att tenniskarriären hade kunnat ta slut för längesen.

"Skulle ha slutat"

– Jag trodde att jag skulle ha slutat för sex år sedan, men jag är fortfarande kvar och spelar fantastiskt, och jag tror att jag fortfarande kommer att spela bra, säger Serena Williams.

Sedan segern i Australian Open i januari förra året – då hon lyckades hemlighetshålla att hon var åtta veckor in i sin graviditet – har Serena Williams spelat Davis Cup-dubbel tillsammans med systern Venus i februari (förlust mot Nederländernas Lesley Kerkhove och Demi Schuurs) och under måndagen en uppvisningsturnering i "först till tio"-format i Madison Square Garden i New York.

I genrepet inför veckans stjärnspäckade turnering i Kalifornien vann 36-åriga Williams med 10–5 mot Marion Bartoli, Italien, men förlorade med 11–13 mot Zhang Shuai, Kina.

– Det här är en bra tid med tanke på sommaren. Jag vill spela i de grand slam-turneringarna (Franska mästerskapen, Wimbledon och US Open), och dessutom spela bra. Det här en perfekt tidpunkt att inleda (förberedelserna), säger Williams.

Orankad möter 53-rankad

Av naturliga skäl avslutade den tidigare världsettan fjolåret lägre ned på tennisens världsrankning, på en 22:a plats.

I Indian Wells är Williams helt orankad eftersom hon inte har spelat på WTA-touren på över ett år. Därför inleder hon redan i huvudturneringens första omgång, antingen natten mot torsdag eller fredag svensk tid.

Williams har lottats mot 53-rankade Zarina Diyas från Kazakstan. 24-åringen som amerikanskan besegrat två gånger tidigare, bland annat i 16-delsfinal i Indian Wells för tre år sedan.

– Jag vet inte vad jag har för förväntningar. Jag kan inte gå in och säga att jag ska förlora, det skulle jag aldrig säga. Men det här är helt enkelt annorlunda. Jag ser fram emot att se var jag står mer än någonting annat, säger Serena Williams som påpekar att hennes och makens Alexis Ohanians sex månader gamla dotter ger extra motivation.

– Jag har alltid varit extremt motiverad. Men jag skulle älska om min dotter fick se mig göra något stort, se mig spela fantastiskt, så definitivt ger det mig extra motivation.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning