Williams får rätt – WTA ändrar klädkoderna

Serena Williams i sin uppmärksammade helkroppsdräkt under Franska mästerskapen i somras. Bild: AP Photo/Christophe Ena

Serena Williams kommer i fortsättningen att få använda sin omtalade helkroppsdräkt.

Efter att Serena Williams spelade Franska mästerskapen i en helkroppsdräkt, gick grand slam-turneringens ledning ut och förbjöd liknande kläder inför kommande upplagor.

Men nu går damernas WTA-tour motsatt väg och lättar i stället på klädkoderna. Från och med nästa år tillåter WTA att man spelar i leggings eller kompressionsbyxor, med eller utan tillhörande kjol eller shorts, skriver The Telegraph.

Williams använde bland annat dräkten för att få bättre blodcirkulation för att förhindra blodproppar, något hon hade problem med efter att ha fött sin dotter förra året.

En annan förändring är också riktad mot spelare som har fött barn. Det handlar om att den som kommer tillbaka från föräldraledighet ska kunna använda sin tidigare rankning för att kvala in till upp till tolv turneringar över en treårsperiod. Den nya regeln gäller även spelare som kommer tillbaka från långtidsskada.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning