Williams drar sig ur Franska mästerskapen

Serena Williams under sin första match – som också blev den sista i årets Franska mästerskapen. Bild: AP Photo/Alessandra Tarantino

Tennisstjärnan Serena Williams drar sig ur Franska mästerskapen, meddelar arrangören. Beskedet kommer strax före amerikanskans match mot bulgariskan Tsvetana Pironkova i den andra omgången.

– Jag älskar att spela i paris, jag älskar gruset. Jag ville verkligen försöka. Men det är min häl som inte riktigt haft tid att hinna läka helt. Jag har problem att gå så det tyder på att jag borde vila, säger Williams på en presskonferens.

39-åriga Williams jagar sin 24 grand slam-titel, vilket skulle innebära en tangering av Margaret Courts rekord. Efter att ha åkt ut i semifinal i US Open för några veckor sedan drog Williams sig ur grusturneringen i Rom på grund av hälproblem. Och nu får hon alltså vänta ytterligare på nästa eventuella titel.

– Min häl har känts lite bättre men att jag skulle kunna spela en hel lång turnering med den tror jag inte skulle vara möjligt, säger Williams.

– Jag värmde upp inför matchen och det var en mycket kort uppvärmning. Jag talade med min tränare om situationen och undrade vad han tänkte om saken. Vi funderade på det tillsammans och kom fram till att det nog är bäst att inte spela i dag.

Williams skadade sin akillessena i semifinalen i US Open mot Victoria Azarenka. Williams förlorade semifinalen och har försökt vila och återhämta sig under perioden mellan US Open och franska öppna. Hon var medveten om att hon inte var i hundra procentigt skick då turneringen körde i gång med Williams hade ändå förhoppningar om att skadan skulle bli bättre.

Williams sade också att hon känner att hennes kropp är i bra skick. Skadan kom inte som följd av slitage eller överbelastning utan det handlade om en incident på planen.

– Min kropp klarar av spel hur bra som helst. Det som hände i New York handlade om dålig tajmning och dålig tur, säger hon.

Williams har segrat i Paris 2002, 2013 och 2015 och hon inledde årets upplaga av turneringen med att slå Kristie Ahn i två set med siffrorna 7–6 (7–2), 6–0.

Också 2018 tvingades Williams avbryta franska öppna mästerskapen på grund av skada. Den gången var det inför åttondelsfinalen hon tvingades kliva åt sidan. Nu var det redan efter bara en match.

– Jag kände att jag måste halta då jag promenerade på planen i andra set i min första match här. Det är inte ett gott tecken, berättar hon.

39-åringen sade att läkaren hade avrått henne från att fortsätta spela i turneringen och att rehabiliteringen från skadan tar mellan fyra och sex veckor.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning