Wikipedia-grundare vill lansera nyhetstjänst

Bild: EPA/J.L. CEREIJIDO

Jimmy Wales, en av grundarna till webbuppslagsverket Wikipedia planerar en nyhetstjänst som kombinerar professionell journalistik med insatser från frivilliga. Det rapporterar BBC.

Wikitribune, som tjänsten heter, har en målsättning om syy erbjuda sanningsenlig och neutral information som gör en insats mot falska nyheter. Tjänsten ska vara både reklam- och avgiftsfri, och kommer i stället att finansieras av regelbundna donationer av personer som stöder tjänsten.

Likt Wikipedia kommer Wikitribune att kräva källor för påståenden och lita på att användare själva redigerar artiklar. Medan vem som helst kan ändra på en sida måste en anställd eller en förtroendevärd frivillig godkänna ändringarna.

En demoversion av webbplatsen som presenterar dess målsättning är uppe på nätet nu. Tjänsten samlar just nu in donationer för att anställa journalister.

Läs BBC:s artikel här.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00