Whatsapp är mest populärt bland sociala medier – Twitter och Snapchat halkar efter

Den nya åldersgränsen för Whatsapp gäller endast i EU, annanstans är den fortfarande 13 år.Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Det sociala medium som används flitigast i Finland är Whatsapp, visar en undersökning som Yle gjort.

Enligt undersökningen använder omkring 70 procent av dem som deltog just den applikationen som till stor del har fått ta över funktionen som förmedlare av textmeddelanden.

Facebook och Instagram är också populära. Sju av tio använder Facebook, medan Instagram är speciellt populärt bland unga, och kvinnliga, användare. Linkedin går hem hos en mognare publik. Omkring var femte som deltog i undersökningen använder Linkedin.

Snapchat och Twitter är däremot inte särskilt populära. Bara omkring 15 procent använder de här applikationerna. Snapchat visade sig däremot vara populärt bland unga användare.

Var tionde använder inte sociala medier över huvud taget.

För undersökningen intervjuades omkring tusen finländare i åldrarna 15-79 år. Undersökningen utfördes av Taloustutkimus i mars i år.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00