Wettergren: "Ingen sanning"

Bild: Lehtikuva/Björn Larsson Rosvall/TT

Tyska medier skriver om en konflikt mellan tränaren Janne Andersson och Emil Forsberg.Det är uppgifter som dementeras av assisterande tränaren Peter Wettergren. – Det finns ingen sanning i det här, säger han.

En ond ljumske var Svenska fotbollförbundets officiella uttalande. Enligt tyska tidningen Bild åkte Emil Forsberg tillbaka till Tyskland av andra skäl.

"Svensken avbröt träningen i Stockholm på grund av känningar i ljumsken och satte sig sedan på ett flyg hem till Leipzig. Men enligt uppgift så är det här det minsta problemet. Snarare handlar det även om den spända relationen till tränaren Janne Andersson", skrev tidningen i torsdags.

Andersson fick frågan under presskonferensen efter 0–2-förlusten mot Österrike och svarade då att han upplevde situationen som en "jätteöverraskning".

– Jag har inte pratat med Emil och jag vet inte vad han har sagt. Det skulle vara en jätteöverraskning för mig om han sagt något sådant. En total överraskning om det skulle vara så. Vi går på våra egna uppgifter. Om det spekuleras på andra ställen får det göras det, sade han.

Peter Wettergren, Sveriges assisterande förbundskapten, säger att Andersson och Forsberg nu har haft kontakt med varandra och att det inte ska finns någon sanning i Bilds uppgifter.

– Det jag har pratat med Janne om är att de har haft kontakt och att det absoluta inte var några problem, säger han.

– Han (Forsberg) ringde mig och sade att han kände av ljumsken. Han var här och undersöktes, Janne och han stod och pratade jättelänge och sedan sade vi hej då. Sedan fick man läsa det här... Jag blir jätteförvånad över att man skriver sådant. Det finns ingen sanning i det.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skall man beakta FN:s hållbarhetsmål när man väljer utbildning?

Mer läsning