Weinstein uppges betala miljoner i förlikning

Harvey Weinstein uppges ha uppnått förlikning med kvinnor som anklagat honom för trakasserier i ett civilmål. Arkivbild. Bild: Seth Wenig/AP/TT

Filmmogulen Harvey Weinstein uppges betala ut 44 miljoner dollar i förlikning efter att ett stort antal kvinnor anklagat honom för sexuella trakasserier.

Det handlar om ett civilmål där kvinnor som arbetat med Weinstein uppger att de har trakasserats av honom – och att hans filmbolag såg mellan fingrarna.

Weinsteins brors advokat uppgav för den domstol som har hand om filmbolagets konkurs, att det ska ha slutits ett avtal mellan parterna, skriver Wall Street Journal. Weinsteins filmbolags styrelse har godkänt avtalet, där filmmogulen får betala totalt 30 miljoner dollar till de utsatta kvinnorna, samt fordringsägare och anställda i bolaget. Ytterligare 14 miljoner dollar kommer att gå till att betala advokatkostnader.

Harvey Weinstein sitter fortfarande häktad anklagad för flera våldtäkter och andra övergrepp, där en rättegång kommer att påbörjas i september. Weinstens talesperson har inte velat kommentera förlikningen eller den påstådda summan.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning