Weinstein uppges betala miljoner i förlikning

Harvey Weinstein uppges ha uppnått förlikning med kvinnor som anklagat honom för trakasserier i ett civilmål. Bild: Seth Wenig

Filmmogulen Harvey Weinstein uppges ha nått en preliminär överenskommelse med flera av de kvinnor som anklagat honom för sexuella trakasserier.

Överenskommelsen innebär att Harvey Weinstein ska betala 44 miljoner dollar, motsvarande ungefär 38 miljoner euro, i förlikning. Det handlar om ett civilmål där kvinnor som arbetat med Weinstein uppger att de har trakasserats av honom – och att hans filmbolag såg mellan fingrarna.

Weinsteins brors advokat har uppgett för den domstol som har hand om filmbolagets konkurs, att det ska ha slutits ett avtal mellan parterna, skriver Wall Street Journal. Weinsteins filmbolags styrelse har godkänt avtalet, där filmmogulen får betala cirka 26 miljoner euro till de utsatta kvinnorna, samt fordringsägare och anställda i bolaget. Ytterligare 12 miljoner euro kommer att gå till att betala advokatkostnader.

Men enligt nyhetsbyrån Reuters säger en av de anklagande kvinnornas advokat att det inte finns någon överenskommelse.

Harvey Weinstein sitter fortfarande häktad anklagad för flera våldtäkter och andra övergrepp, där en rättegång kommer att påbörjas i september. Weinsteins talesperson har inte velat kommentera förlikningen eller den påstådda summan.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning