Weekend Festival samlar jättepublik i tre länder

Weekend Festival. Arkivbild från 2014. Bild: Weekend Festival

Upp till 300 000 personer förväntas delta i festivalen denna helg.

En av Europas största festivaler för elektronisk dansmusik EDM, Weekend Festival, förväntas samla en publik på 300 000 besökare i Finland, Sverige och Estland denna helg.

I Helsingfors förväntas omkring 100 000 personer delta i det egentliga programmet och alla tillhörande evenemang, enligt ett pressmeddelande från arrangören.

Weekend Festival har ordnats i Helsingfors sedan 2012 och arrangeras under helgen i Fiskehamnen i Helsingfors. Den 85 meter breda och 25 meter höga huvudscenen lär vara den största som har byggts i Finland.

Bland de huvuduppträdande finns Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike, Armin Van Buuren, Martin Garrix och Tiësto, som alla toppar DJ Mag-tidningens lista på världens främsta dj:ar.

I år ordnas festivalen för första gången i Sverige och artisterna flygs med flygplan och helikoptrar mellan spelningarna i Helsingfors, Stockholm och Pärnu.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning