Weekend Festival samlar jättepublik i tre länder

Upp till 300 000 personer förväntas delta i festivalen denna helg.

En av Europas största festivaler för elektronisk dansmusik EDM, Weekend Festival, förväntas samla en publik på 300 000 besökare i Finland, Sverige och Estland denna helg.

I Helsingfors förväntas omkring 100 000 personer delta i det egentliga programmet och alla tillhörande evenemang, enligt ett pressmeddelande från arrangören.

Weekend Festival har ordnats i Helsingfors sedan 2012 och arrangeras under helgen i Fiskehamnen i Helsingfors. Den 85 meter breda och 25 meter höga huvudscenen lär vara den största som har byggts i Finland.

Bland de huvuduppträdande finns Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike, Armin Van Buuren, Martin Garrix och Tiësto, som alla toppar DJ Mag-tidningens lista på världens främsta dj:ar.

I år ordnas festivalen för första gången i Sverige och artisterna flygs med flygplan och helikoptrar mellan spelningarna i Helsingfors, Stockholm och Pärnu.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46